Menu

Reviews

De volgende uitspraken zijn afkomstig van evaluaties na diverse coaching processen en trainingen.

Naar aanleiding van coaching door Margriet:

” Ik hoopte te leren beter mijn grenzen aan te kunnen geven en te voorkomen dat anderen over mijn grenzen heen gaan. Door de coaching ben ik mezelf bewuster geworden dat ik duidelijker moet zijn in mijn grenzen. Ik probeer in gesprekken het bij mezelf te houden en geen oordeel uit te spreken. Ik probeer van tevoren een keuze te maken wat en hoeveel ik in verschillende situaties wil doen.”

“Door de coaching heb ik mezelf veel beter leren kennen en kon van daaruit mijn taken ook veel beter vormgeven. Ik heb veel geleerd t.a.v. communicatie, met name onbevooroordeeld luisteren naar de ander. Deze coaching betekent voor mij een enorme groei in mijn persoonlijke ontwikkeling.”

“De sfeer tijdens de gesprekken was prettig en veilig, zodat ik me kwetsbaar kon opstellen. Naast de diepgaande gesprekken was er ook ruimte voor humor.”

” Ik ben er samen met de coach heel trots op dat ik als 57 jarige man nog in staat ben om nieuwe dingen te leren! Zeker als leidinggevende heb je iemand nodig voor je persoonlijke ontwikkeling. Ik heb er veel aan gehad en kan hier in de toekomst mee verder.”

“Het was geweldig leerzaam: ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen, ik heb mezelf beter leren kennen en mijn emoties veel beter in de hand”.

” Ik denk nu vaker na over wat ik voel en wat ik zeg. En ik neem mezelf serieus.”


“Ik zie de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet en ik blijf alert op een goede balans. Ik ga nu regelmatig met mezelf in gesprek en wijs mezelf erop dat ik fouten mag maken en mag leren”.

“Dank voor de opbouwende gesprekken en feedback en het vertrouwen in mij”.
“Dank voor de kans om mezelf te ontwikkelen en voor de bevestiging die ik heb gekregen”.

” De coaching was geweldig leerzaam, we hebben een heel ander level van overleg gekregen in mijn team! Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen en inzicht gekregen in bewustwording, plannen, organiseren en groepsdynamiek.”

Naar aanleiding van coaching door Carolien:


“Dank dat ik mocht groeien en leren van jouw belangstelling en rust: oog voor beide kanten van het verhaal”.


“Ik heb van jou geleerd naar mezelf te kijken, leren tijd te nemen voor mezelf en niet altijd alles oppakken wat ik onderweg tegenkom”.


“Ik heb ervaren dat ik mag zijn wie ik ben en gewaardeerd wordt in mijn kwaliteiten”.


“Ik heb jou ervaren als wijs, empathisch en humoristisch met opbeurende feedback”.


“Je bent eerlijk, betrouwbaar, kundig, betrokken, bemoedigend en positief”.


“Thank you for your part in my journey”.


“Wat ik vooral ook geleerd heb: je kunt en hoeft niet alles op te lossen!”

Naar aanleidingen van trainingen:

” Ik vond de training heel goed. Als leerpunten heb ik meegenomen, dat “er zijn”, contact maken en aandacht hebben heel belangrijk zijn in mijn werk als hospice-vrijwilliger. Ik ga sommige gedachten over hoe je dit werk het beste kunt doen, heroverwegen.”

“Het mooie van deze training vond ik dat je veel leert over jezelf en hoe zorgvuldig om te gaan met andere (zieke) mensen. Vooral luisteren is belangrijk : zonder spreken, zonder invulling en zonder oordeel.”

“De training was goed voorbereid en persoonlijk. De rust en ruimte die er was, ook voor gesprekken met de andere cursisten, vond ik erg fijn. Als leerpunt neem ik mee hoe belangrijk het is om te blijven reflecteren.”

“Als belangrijk leerpunt neem ik mee dat je niets moet invullen voor een ander en je eigen ego even ondergeschikt laat zijn. Ik heb nieuwe inzichten gekregen op veel gebieden van de palliatieve zorg.”

“Ik neem mee uit deze training hoe moeilijk (maar waardevol) het is en blijft om de ander zonder oordeel te benaderen. De training was heel informatief, kundig en respectvol naar de deelnemers, maar ook humoristisch en aansluitend op de groep.”

” De leiding van de training was integer, deskundig en begripvol. Ik heb hierdoor geleerd naar mezelf te kijken, maar ook hoe ik beter kan luisteren naar de ander en hoe ik voor mezelf kan op komen.”

” Het was fijn, dat jullie uit ervaring spreken en een goede sfeer meebrengen door jullie persoonlijkheid.”


“De theorie werd meteen toegepast op mijn praktijkvoorbeelden, waardoor ik inzicht en handvatten heb gekregen voor werk en privé.”


“De training heeft mijn ogen geopend voor het omgaan met cliënten en het scheiden van mijn en dijn.”


“Jullie kennis en inzicht in familiepatronen hebben mij veel geleerd hoe ik beter om kan gaan met mijn patiënten en hun naasten.”

Naar aanleiding van teambuilding:

” Een fijne ervaring om te werken met mijn rechter hersenhelft! Goed om een keer de ruimte te hebben om creatief bezig te zijn zonder moeilijke opdrachten!”

” Ik ben zowel cognitief als creatief uitgedaagd vandaag. Ik kan verder met de feedback die ik van collega’s heb gekregen. Mooi plan: blijven werken vanuit je hart!”

” Communiceren en afstemmen met elkaar blijft heel belangrijk. We zijn een unieke organisatie met een duidelijke visie. De creatieve verwerking aan het eind vond ik heel goed.”

” Voor het eerst sinds heel lang waren we als team weer met elkaar in gesprek over wat de pandemie met ons persoonlijk als zorgmedewerkers heeft gedaan. Ik wist niet dat ik er nog steeds zo’n last van had. De creatieve verwerking door het beschilderen van een hart gaf op een verrassende manier ruimte aan mijn emoties.”

“Een mooie middag, waaraan het maken van een schilderij een verrassende toevoeging gaf: de inzichten in een notendop!”

“Een gezellig en dynamisch teamuitje. Het heeft een positieve boost gegeven aan de samenwerking. Fijn om een inkijkje te krijgen in elkaars drijfveren.”


“De sfeer was relaxed en de begeleiding was super en goed aansluitend bij de groep. Leuk om je collega’s beter te leren kennen.”


“Verdiepend. Mooie combi van leren door nadenken en creatief zijn.”


“Vriendelijke en uitnodigende sfeer. Deskundig, enthousiast en motiverend.”