Menu

Coaching zorgmedewerkers

Zorgmedewerker, hoe gaat het met jou?

Je hebt een beroep gekozen, waarin je altijd met mensen werkt. Mensen die op de één of andere manier jouw hulp en ondersteuning kunnen gebruiken, tijdelijk of langdurig. Je werkt individueel, samen in een team of je bent teamcoach. Met hart en ziel zet je je in voor goede zorg en je merkt dat je verschil kunt maken in de levens van anderen. Dat is dankbaar werk en daar word je blij van!

Maar soms voel je dat je energie wat minder is, je veerkracht en enthousiasme afnemen. Twijfel, piekeren en irritatie krijgen de overhand. Het lukt je niet goed meer om op te laden, grenzen te stellen of afstand te nemen …….Het overkomt ons allemaal wel eens, het overkwam mij ook!

Wat nu te doen? Gewoon stoer doorgaan of even stilstaan en (in vertrouwen) met iemand delen wat je ervaart, wilt, denkt en voelt? Uitspreken wat je dwars zit, verwerken wat er is gebeurd, nieuwe inzichten en vaardigheden opdoen, een andere weg inslaan, waardoor je energie weer gaat stromen, je zelfvertrouwen, enthousiasme en veerkracht terugkeert …..?

Herken je jezelf hierin? Zou jij je hart ook wel eens willen luchten, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend (en gratis) kennismakingsgesprek. Samen verkennen we jouw situatie en mogelijkheden met als doel een nieuwe balans. Ik ben erop gericht te werken aan jouw zelfvertrouwen in wie je bent en wat je kunt. Van harte welkom!

Werkwijze

Een intakegesprek van 45 minuten is gratis. Hierin kun je even stoom afblazen en kijken we wat jij nodig hebt en wat ik je kan bieden. Wanneer we met elkaar verder gaan bestaat de coaching uit een aantal gesprekken, die eventueel naar wens ondersteund kunnen worden met creatieve werkvormen. Tijdens de gesprekken maak ik als coach gebruik van diverse werkwijzen en benaderingen die voortkomen uit mijn opleidingen, werk- en levenservaring.  Je kunt mij een mailtje sturen via deze website, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken voor kennismaking. Dat kan in onze werkruimte, maar ook op een locatie naar jouw keuze of via skype/videobellen.

Mijn manier van coachen kenmerkt zich door:
> Privacy en geheimhouding
>Een zorgvuldige en respectvolle benadering
>Luisteren met begrip en zonder oordeel
>Ontrafelen en analyseren van de wirwar aan gevoelens en gedachten
>Zoeken naar wat jou energie en (veer)kracht geeft
>Ontdekken waar jouw uitdagingen en grenzen liggen
>Creatieve ondersteuning wanneer jij dat wenst

Margriet Euwema

Ruim veertig jaar ben ik werkzaam binnen diverse sectoren in de gezondheidszorg. Eerst als verpleegkundige, later als leidinggevende en zorgmanager. Mijn persoonlijke speerpunten in de zorg zijn autonomie, persoonlijke aandacht en gelijkwaardigheid voor iedereen die bij de zorg betrokken is. De patiënt, de zorgmedewerkers en de naasten hebben hierin allemaal een aandeel. Mijn passie voor kwaliteitszorg berust op goede afstemming onderling, samenwerking en coachend leiderschap. Vanuit de behoefte om deze passie in de praktijk vorm te geven heb ik in 1997 samen met Carolien van Dam het initiatief genomen voor Hospice Dôme in Amersfoort, een voorziening voor multidimensionale zorg aan terminale patiënten en hun naasten. Daar ben ik 21 jaar als pionier, vormgever, zorgmanager en directeur-bestuurder werkzaam geweest. Ik heb hiermee een bijdrage mogen leveren aan kwaliteitszorg in de laatste levensfase. Mijn leiderschap kenmerkt zich door een coachende, structurerende en bemoedigende houding, waardoor zorgprofessionals in staat worden gesteld het beste uit zichzelf te halen in hun zorg aan de medemens. Met mijn jarenlange werk- en levenservaring verzorg ik nu vanuit Atelier Trait d’Union coaching en training aan medewerkers en leidinggevenden in de zorgsector.